Ben je net als ik gek op hapjes, pannenkoeken en avocado? Dan is dit hapje wat voor jou want het heeft wat van alle drie! Deze hartige pannenkoekjes worden ook wel blini's genoemd. Ze zijn lekker fris en avocado maakt alles toch ook duizend keer beter he?!
Wat heb je nodig voor een 15tal hapjes?
-200ml melk
-3 gram gist
-100 gram bloem
-1 ei
-boter
-avocado
-eetlepel citroensap
-peper, zout, lookpoeder, avocado olie -50 gram gerookte zalm
-dille
Hoe maak je het?
Maak de melk lauwwarm in een steelpannetje. Roer er de gist door.
Meng in een mengkom de bloem met een snuifje zout en wat peper. Voeg stilletjes de melk toe en roer met een garde tot een egaal beslag. Klop vervolgens de eidooier door het beslag en houd het eiwit apart. Dek de kom af met een propere vaatdoek en laat een half uur rusten.
Klop het eiwit stijf. Spatel dit door het beslag. Verwarm ondertussen wat boter in een pan. Schep kleine hoopjes deeg in de pan. Bak de blini's aan beide kanten goud bruin en leg op een bord. Maak ondertussen de avocadocrème. Pel de avocado en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in een maatbeker samen met peper, zout, lookpoeder een eetlepel avocado olie en het citroensap. Mix met de staafmixer tot een gladde massa. Kruid nog bij indien nodig. Snijd de zalm in kleine stukjes. Beleg de blini's met wat avocadocrème, een stukje zalm en wat dille. Smakelijk!
Xoxo Shana
コメント