Deze pokébowl was echt een schot in de roos! Heerlijke warme scampi's en een super goei 'bang bang' sausje. Meer moet dat niet zijn!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
-150 gram sushirijst
-3 eetlepels rijstazijn
-1 eetlepel suiker
-halve eetlepel zout
-12 scampi's
-1 ei
-2 eetlepels maizena
-panko
-uienpoeder, lookpoeder, peper en zout
-zakje geraspte wortel
-halve komkommer
-1 avocado
-edamame boontjes
-4 eetlepels mayonaise
-2 eetlepel zoetzure saus
-2 theelepels sriracha
Hoe maak je het?
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Warm de rijstazijn op en roer er het suiker en zout door. Meng dit onder de rijst, laat afkoelen. Kook de edamame kort in gezouten water tot hij beetgaar is en laat afkoelen. Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Maak drie kommetjes klaar: 1 met maizena, peper en zout. Een tweede met een losgeklopt eitjes en peper en zout en een derde kom met panko, ui/lookpoeder en peper en zout. Haal de scampi's vervolgens door de maizena. Haal daarna door het los geklopt ei en door de panko mengeling. Leg op een bord en frituur krokant en goudbruin.
Meng de mayonaise, zoetzure saus en sriracha onder elkaar.
Stel nu de bowls samen. Verdeel de rijst in 2 kommen. Werk af met schijfjes komkommer, avocado blokjes, edamame, gefrituurde scampi's en wortel. Bestrooi met ringetjes lenteui. Serveer met de bang bang saus. Enjoy!
Xoxo Shana
Comments