Balletjes in tomatensaus, wie eet dat nu niet graag? Het is zo'n typisch gerecht waar je zelfs bij kinderen mee scoort. Ik maakte de balletjes met kippengehakt en aan de saus voegde ik champignons toe. Hier thuis werd dit klassiek geserveerd met verse puree, hmmm. Zijn jullie er ook zot op?
Wat heb je nodig voor 4 porties?
-500 gram kippengehakt
-1 ei
-50 gram paneermeel
-1 ajuin
-250 gram champignons
-boter
-bloem
-500 ml rundsbouillon
-200 ml melk
-150 ml tomatenketchup (ohja dit is ons geheime ingrediënt!)
-peterselie
Hoe maak je het?
Meng het gehakt met het ei en het paneermeel en rol er bolletjes van. Smelt wat boter in de pan en bak de bolletjes bruin. Zorg dat ze helemaal gaar zijn. Snijdt ondertussen de ui fijn en de champignons in kwartjes.
Voor de saus smelt je een beetje boter in de pan, stoof hier de fijngesneden ui in aan. Als de ui glazig is voeg je ook de champignons toe. Wanneer de groenten klaar zijn haal je ze uit de pot en gaan we de saus maken.
Smelt 50 gram boter in de pot en maak een roux door ook 50 gram bloem toe te voegen. Voeg vervolgens de melk en de rundsbouillon toe en laat koken zodat je een gebonden saus krijgt. Werk af met de ketchup en laat nog kort even doorkoken. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Voeg de groenten en de balletjes bij de saus en werk af met wat fijngesneden peterselie. Smakelijk!
xoxo Shana
Comments