Oh my, deze baba ganoush was echt overheerlijk! Het recept zelf is echt super eenvoudig, je hebt weinig ingrediënten nodig en het is daarbovenop ook nog eens gezond! Ideaal als dip met grissini, pitabrood of als onderdeel van een mezze-schotel. Ga jij het maken?
Wat heb je nodig?
-2 aubergine
-3 eetlepels tahin
-scheutje olijfolie
-2 teentjes look
-2 eetlepel citroensap
-peper en zout, paprikapoeder
-afwerking: sesamzaadjes,
peterselie en pijnboompitten
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de aubergine en snijd kruislings in. Besmeer de bovenzijde met een beetje olie en bestrooi met peper en zout. Bak de aubergines 30 minuten in de oven.
Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Haal daarna het vruchtvlees eruit. Doe dit in een keukenmachine samen met de tahin, citroensap, knoflook, paprikapoeder en peper en zout. Mix door elkaar tot een fijne puree.
Doe de puree in een schaaltje en garneer met een beetje extra olie, sesamzaadjes, geroosterde pijnboompitten en peterselie. Lekker met wat pitabrood of naanbrood.
Tip: bewaar de baba ganoush afgedekt in de koelkast maximaal 4 dagen.
Xoxo Shana
Comments