Gek ben ik op alles wat met avocado is. Guacamole is ook zeker en vast iets wat hier geregeld op tafel komt. Maar deze keer maakte ik een lekkere dip met spek, tomaatjes en lente-ui. Super lekker met nacho's of crackers!
Wat heb je nodig?
-2 avocado's
-2 eetlepels zure room
-sap halve limoen
-1 lente-uitje
-10tal kerstomaatjes
-125 gram spekblokjes
-peper, zout en lookpoeder
Hoe maak je het?
Bak het spek krokant in de pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
Pel de avocado's en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees samen met de zure room en het limoensap in de blender. Mix tot een egale massa. Kruid bij met peper, zout en lookpoeder. Gebruik nog niet te veel zout want het spek maakt het gerecht ook nog zouter. Snijd de kerstomaatjes in kleine stukjes en de lente-ui in ringetjes. Meng de spek, tomaatjes en lente-ui onder het avocadomengsel en serveer met nacho's, crackers of stokjes.
xoxo Shana
Comments