De laatste tijd zijn er heel wat aspergerecepten gepasseerd hier op instagram. Maar zelf ging ik er nog niet zo vaak mee aan de slag. Daarom nu een echte klassieker: aspergesoep! Ik maakte het geheel nog wat feestelijker met wat gebakken spekblokjes, yum!
Wat heb je nodig?
-2 bussels asperges
-1 liter water
-2 blokjes kippenbouillon
-1 prei
-125 ml witte wijn
-125 ml kookroom
-125 gram spekblokjes
Hoe maak je het?
Breek de harde uiteindes van de asperges af. Schil de asperges. Doe de schil en de uiteinde samen met het water en de kippenbouillon in een pot. Breng aan de kook. Snij de asperges in stukken en houd de punten apart. Wanneer de bouillon kookt doe je de punten erbij, kook voor 5 minuten. Giet vervolgens de bouillon door een vergiet. Bewaar de punten apart en doe de schillen en uiteinde in de vuilbak. Snijd het wit van de prei in ringen en stoof aan in wat boter. Voeg dan de wijn toe en laat eventje uitkoken. Voeg vervolgens de stukken asperge toe samen met de bouillon en laat 10-15 minuten koken. Mix vervolgens de soep. Voeg de room en de punten van de asperges toe maar breng niet meer aan de kook. Kruid bij met peper en zout. Bak de spekjes krokant en laat uitlekken op wat keukenpapier. Serveer de soep met wat spekjes, smakelijk!
xoxo Shana
Comments