Aardappelsalade š deze aardappelsalade is ideaal als bijgerecht tijdens een leuke BBQ. Maar ik durf hem zo ook wel eens te eten, gewoon omdat hij zo lekker is! Wat is jullie favoriete gerecht tijdens een BBQ? Wat heb je nodig? š„ -300 gram krieltjes met schil -halve ajuin -2 lente uitjes -10tal kerstomaatjes -10tal kleine augurkjes op zuur -1 ei -1 eetlepel olijfolie, peper en zout, peterselie Hoe maak je het? š Begin met het wassen van de krielpatatjes. Snijdt in partjes (in vier of in zes naar gelang de grote). Leg de partjes op een bakplaat en wrijf in met de olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Zet 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden. Kook vervolgens het eitje tot het hardgekookt is. Schrik onder koud water. Snijdt de ajuin fijn, de lente uit in ringetjes, de augurk in plakjes en de kerstomaatjes in kleine blokjes. Doe samen in een kom. Haal de krielpatatjes uit de oven en doe bij onder de groenten. Meng goed. Als laatste pel je het eitje en plet je het met een vork. Bestrooi de salade met het eitje en werk af met wat fijn gesneden peterselie. Lekker zo of met je favoriete sausje! Bon appetit šš
top of page
bottom of page
Comments